Skip to content

"Şenlik" var! (-- ve ben hangi oturumları tercih edeceğim?)

Ülkemizdeki en büyük özgür yazılım konferansı olan "Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2012" bugün başlıyor!
İşlerim nedeniyle açılışa yetişmem neredeyse imkansız :-( Trafiğe bağlı olarak 10:00'daki "Batman Üniverstesi'nde Özgür Yazılım Uygulamaları" konulu seminere girmek istiyorum. Ardından camia ile laflayıp 12:00 seansına bakacağım. Burada önce Özlem'in "Akademik Dünyada Açık Hareketler" seminerine ya da "Büyük Veri" seminerine girebilirim. Devamında da Kartaca'da Kariyer'e girebilirim, ne de olsa eski şirketim.

Yemek arasından sonrası için karar veremedim henüz. Doruk Fişek'in konuşmasına girebilirim (içeriği önemli değil, Doruk konuşsun yeter), ya da "Linux'da Paket/Yazılım Yönetim Sistemleri" seminerine girebilirim. Süre itibariyle ikincisi biraz daha ağır basıyor.

15:00'da sayın Devrim Gündüz'ün vereceği harikulade semineri kesinlikle kaçırmayacağım: "RPM Paketi hazırlamanın incelikleri". 45 dakikada ne anlatabilirse artık :-) Devamında ne yazık ki kalamayacağım, gaza basıp eve dönmem gerekecek bir iş için...

2. güne yine sayın Devrim Gündüz'ün harikulade semineri ile başlayacağım: "PostgreSQL'de Uygulamalı Gömülü Replikasyon" 45 dakikalık 2 alan var, ama kendisinin 2 slotu boşluk ile birleştireceği kesin gibi gözüküyor. 12:00 seansında Merve Yalçın'ın "LibreOffice/OpenOffice Ofis yazılımı" seminerine ve de markafoni sunumuna gireceğim. markafoni'nin ne anlatacağını merak ediyorum, keza konuşmacı da belli değil henüz. Duruma göre "MariaDB ve MySQL Karşılaştırması" seminerine de kaymam sözkonusu.

Öğleden sonra Onur Küçük'ün "Linux Açılış Süreci" seminerini merak ediyorum, zira artık ortalıkta 3-5 farklı açılış süreçleri var. Onur'un bunlar hakkındaki düşüncelerini dinlemek önemli. Bir sonraki seansta Pardus seminerine girip dinleyici olabilirim, zira son çalıştaydan sonra bu toplantıda bir sonuç çıkmasını ümit ediyorum. 16:00 seansında Volkan Uygun'un "Veri Dönüştürme ve Göçü (ETL)" seminerini dinlemek istiyorum. İşi uzmanından öğrenmem gerekli.

Tabii ki bundan sonra yapılacak şey camia olarak ocakbaşına gitmek olabilir. ;-)

Aklımdayken: "Özgür Yazılım ve Devrim Gündüz günleri" istiyoruz, bir gün sabahtan akşama kadar konuşmak istiyorum. Dilim şişti!

Etkinlikte görüşmek üzere.

Trackbacks

No Trackbacks

Comments

Display comments as Linear | Threaded

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.
E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA


To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Form options