Skip to content

Güle güle CentOS, hoşgeldin Scientific Linux

Yıllardır, birçok sunucuda CentOS kullandık... Red Hat'in gerisinde gelmesini tabii ki normal karşıladık, ancak son zamanlarda makas iyice açıldı CentOS hala 6.0'ı çıkarmaktan bahsediyor. 5:5 ve 5.6 çok gecikti benzer şekilde. 


İşte bu yüzden, kısa bir zaman önce CentOS sunucularımı yavaş yavaş Scientific Linux'a aktarmaya başladım. SL şu anda 6.1 beta'da örneğin. Gayet de hızlı paket güncellemesi var.


 Hadi camia, bırakalım artık CentOS'u.

DostgreSQL: Bir Ankara Veritabanı ve 1 Nisan ürünü ve insanlığın bittiği birşey

Bu yazıda hiçbir şekilde link vermeyeceğim.


 1 Nisan şakası için planlar yaparken ortaya çıkan bir fikirdi DostgreSQL. Güzel bir sed çalışması 6-8 saatlik emek ile ortaya çıkmıştı. Evet, 1 Nisan şakasıydı sadece. Peki neden mi bunu yazıyorum?Google'da 2490 sonuç var DostgreSQL için bugün. Frienfeed, twitter, facebook ve birçok yerde adı geçmiş. 



Continue reading "DostgreSQL: Bir Ankara Veritabanı ve 1 Nisan ürünü ve insanlığın bittiği birşey"

RHEL/CentOS 5 Türkiye DST 2011 güncellemesi hakkında

Şu anda ciddi miktarda sistem yöneticisinin DST değişikliği konusunda içinden geçenleri biliyorum, şimdi bunu burada yazacak değilim :-)


Red Hat bugün güncellenmiş tzdata paketlerini yayınladı. RHEL kullanıcıları yum ile bunları yükleyebilirler. CentOS? Onu da şimdilik ben hallediyorum:

Continue reading "RHEL/CentOS 5 Türkiye DST 2011 güncellemesi hakkında"

Pilli Bebek, insanın kendisine yakışanı giymesidir.

İçimdeki Pilli Bebek sevgisini bilmeyen yoktur :-) 10 yılı aştı.Bir ara hiç bir programını kaçırmıyordum. Önce İstanbul girdi araya. Sonra Kanada. 2. albümleri çıkınca Parkyeri'nde çalışıyordum. Aradan 4 sene geçmiş yani...



1 Mart'ta, 2. El Kısa Film Festivali başlıyor Ankara'da. Açılış konserini ise Pilli Bebek verecek. Dostlarım orada olacak. Bir güzel olay da 1993'den beri görmediğim bir arkadaşımı orada görecek olmam.



"341 - Devrim Gündüz"


"Burada"


"342 Uğur Sayal"


"Ona keza"



Pilli Bebek, eski dostların da buluşma noktasıdır.

Yeni dönem, yeni iş: EnterpriseDB

1 Şubat 2011 itibariyla artık EntepriseDB'de "Principal Systems Engineer" olarak çalışıyorum. 3 gün bitti, ben de bittim. 7 konferans konuşması, okumam gereken bir sürü belge, iyileştirilmesi gereken süreçler ve yavaş yavaş sahadan çekilip sahaya adam sürme psikolojisine girmem...


EnterpriseDB çok hızlı hareket edip ve çok ciddi davranıp işe alım sürecini bitirdi. PostgreSQL camiasındaki her firma ile her zaman yakın ilişkilerim olmuştur. Almanya'daki konferansda şirketin 1 ve 2 numarası ile tanışmıştık. Uzaktan da olsa bir iş önerisi olmadı o zaman, ama son 2 haftada benim durumum netleşince onlar da net şekilde bana yaklaştılar.


  vs vs. Zor iş, ama hallederiz. Tekrar PostgreSQL iç dünyasına dönmek çok güzel. 3 gündür heyecanlı heyecanlı çalışıyorum Akademik Bilişim'den arta kalan zamanlarda.



Hey Satan You Rock!

Hey Satan - you rock


I wanna spend my whole life drunk, never wanna give a fuck

Wanna storm through gates of heaven, backstage pass in hand

St. Peter, park my car, there's angels on my mind

Take me through to see the big man, where d'ya keep the wine?


Venom on the jukebox

Postcards to hell, hey Satan - you rock

Get me Mary, she's a fox

Postcards to hell, hey Satan - you rock


Hey Satan - you rock


Venom on the jukebox

Postcards to hell, hey Satan - you rock

Get me Mary, she's a fox

Postcards to hell, hey Satan - you rock


Hey Satan - you rock

More lyrics: http://www.lyricsfreak.com/t/therapy/#share

Teşekkürler markafoni

Bugün itibariyle markafoni'de resmi olarak son günüm. markafoni şu ana kadar çalıştığım en huzurlu işyeri idi. Güzel insanların güzel bir yönetimle buluşması, başarıyı getiren bir etkendi.


markafoni'ye güzel katkılarda bulunduğumu düşünüyorum. 1 sene öncesinden bugüne kadar çok gelişti veritabanı, ve bundan sonra daha da gelişecek. Kalan arkadaşlara başarılar diliyorum. Benim ayrılma zamanım gelmişti galiba. "Exit time" önemlidir :-)



Installing Skype on Fedora 14 - x86_64

Quick tip for everyone who wants to install Skype on Fedora-14 64 bit.


 Apart from the regular dependencies, I had to install the following packages in order to satisfy 32-bit compat dependencies of Skype. Apparently these packages are no longer installed by default. Run this as root:


yum install libXv.i686 libXss.i686l libXScrnSaver.i686 qt.i686 qt-x11.i686


Enjoy.

Redirecting planetpostgresql.org to planet.postgresql.org -- please update your bookmarks

When I started Planet PostgreSQL project  about 6.5 years ago, we had only very few (almost none!) bloggers -- but we had to start at some point. As time moved on, lots of people started blogging, and we had invaluable blog posts about various PostgreSQL related topics.


When community decided to fork the planet project because of valid reasons, it increased the visibility of blogs, because it was also feeding postgresql.org main page. It also has more bloggers. However, we had tons of people who were following "my" planet, because they already bookmarked it and never ever heard about new planet.


Anyway, I'll keep it short: As of today, I will be stopping updating this planet. This will be the latest post on this planet. Please use http://planet.postgresql.org  as the new Planet PostgreSQL URL.


I will redirect domains in a few months after making sure that (almost) everyone updated their bookmarks.


There will be no changes in people.planetpostgresql.org.


Regards, Devrim

PostgreSQL West Conference 2010 ardından

markafoni'ye teşekkürler yine, CHAR(10) ardından PgWest 2010'u da kaçırmadım sayelerinde.


Konferans 2-4 Kasım'da idi, ve bu sefer işin benim için daha da heyecanlandırıcı tarafı "PostgreSQL Clustering with Red Hat Cluster Suite" semineri verecek olmamdı.

Continue reading "PostgreSQL West Conference 2010 ardından"