Skip to content

Haberler, haberler, haberler...

Evimi taşımamdan sonra büyükçe sayılabilecek bir odayı çalışma alanım olarak eşimden kapınca odaya bir miktar yatırım yapmak gerekti. Ne zamandır bir yazıcı/fax/tarayıcı/fotokopi makinası vs alasım vardı. Media Markt'a Güneş ile beraber gittik. Kendisine görsel açıdan danışarak Epson Stylus DX9400F aldım. Fiyatının toptan fiyatın bile altında olduğunu yazmam gerekli sanırım. Linux uyumluluğunu orada kısa bir araştırma ile onayladım ve eve geldim. Fedora 9 ve Fedora 10 makinalarım aletle güzelcnmlee konuşunca kafam daha da rahatladı. Bugünlerde böyle bir alete gereksinimi olanlar ürünü incelesinler derim. Ha gerçi içinden İspanyolca, Portekizce bir bir başka dil için kullanma kılavuzu çıkmasını saymamak gerekli. Media Markt adresime düzgün bir kullanma kılavuzunu gönderecekmiş.

Neyse gelelim PostgreSQL'e. 3 aydır bilimum yerlerde verdiğim PostgreSQL eğitimlerinden sonra Aralık ayını oğlumla oynama ve notları geliştirme için harcamaya karar verdim. Oğlumla oynama kısmı işin önüne geçse de açığı her zamanki yöntemle, yani az uyuyarak kapatıyorum. 1 ay kadar önce Bilgi Üniversitesi'nde bir seminer verdim. 17:00'da başlamasına rağmen 100+ kişi vardı (evet, dersten gelenlerden dolayı güzel bir katılım oldu ;-) ) ve oldukça tatmin olduğum bir seminerdi.

Bu arada geçirdiğim kaza, yaktığımız aspiratör, yanan güç kaynağı, arabamı vurmam gibi şeyleri artık atlattım sanırım; 15 gündür kötü birşey olmuyor hayatımda :-)