Skip to content

Kanada günlüğü


1 hafta oldu buraya geleli. Aslında pratikte hiç zorlanmadım uyum konusunda -- arkadaşımda kalmam, yemeklerin istediğim gibi pişmesi ve hepsinden önemlisi hızlı Internet bağlantısı sayesinde kendimi evimdeymiş gibi hissediyorum ;-) (Aslında kendi yemeklerimi kendim pişimeyi severim ve hayatımda hiç bir zaman evimde 20 MBit'lik hattım olmadı -- ama neyse )

Buraya geldikten sonraki 3 gün dışarı çıkmadım. Ancak hem çevreyi öğrenmem gerekiyordu; hem kahvaltılık almam, hem de yürümem :-) Yürüyerek 20 dakikalık bir yerde olan Coopers'a gideyim dedim. Google maps sağolsun; aldım haritayı elime ve yürümeye başladım. Neyse buldum mekanı, yaptım alışverişi ve geldim geri. Ertesi gün kendime güven gelince bu sefer yine gideyim dedim. Gitmekle kalmadım; oradan da Orchard Park'a gideyim dedim. Tabii bunda kendime yeni bir cep telefonu almam gerekliliğinin de etkisi vardı. Daha önceden araştırdım ve Virgin Mobile'da karar kıldım. Hayatımda ilk kez sim kartsız telefon görmemin yanı sıra telefonu neredeyse bedavaya almam (70 dolara kapaklı bir LG aldım) da etkileyici idi. O işi de halledip Starf^Hbucks'ta birşeyler içtikten sonra eve döneyim dedim -- dedim de otobüs durağını yerini bilmiyorum :-) Bulduğum ilk durakta beklerken 10 numaranın yukarıya dönüşünü görünce (acılı bir sahne idi; Cumartesi günü o otobüs 30 dakikada bir geliyor) çaresiz o yöne doğru devam ettim. mp3 çalarımın yardımıyla geçen bir süre sonra kaldığım eve dönmeyi başardım.

E bu da deli cesaretini beraberinde getirdi. Artık her gün dolaşıyorum oralarda :-) Burada bir Yunan lokantası var. Fiyatları azıcık tuzlu olmakla beraber "Mousakka" gibi birşeyi menüde görmek güzel ;-) Geldiğim gün tavuk şiş ve kıymalı makarna yemiştim oradan (meğerse reklammış; bir daha Türk yemeği göremedim ondans sonra :-)) ) . Gitmişken oturayım dedim. Corona yudumlarken kafayı bir çevirdim ki eski dost Ouzo:-) Nicolai Yunanistan'a PostgreSQL eğitimi vermeye gittiği zaman (ee, 3 sene önce idi galiba) bana 2 şişe getirmişti Ouzo'dan. Aah ah diyorum sadece ;-) Neyse, ouzo içmedim tabii; mundar etmemek için.

Yani özet olarak yedim, içtim ve ...eeee... çalıştım son 1 haftada. 

Trackbacks

No Trackbacks

Comments

Display comments as Linear | Threaded

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.
E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA


To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Form options