Skip to content

CHAR(10) konferansının ardından - 1.bölüm

Önceki hafta CHAR(10) konferansındaydım. 2ndQuadrant'ın düzenlediği bu konferansa Simon'dan gelen nazik bir davet ve Markafoni'nin de finansal desteği ( ;-) ) ile gittim.


Konferans 2-3 Temmuz'da idi, ancak program 1-4 Temmuz arasındaydı. 1 Temmuz'da Heatrow'da Magnus ile buluşup Oxford'a geçtik ve oradan Dave'i alıp gecikmeli bir öğlen yemeğine oturduk. En son 2006'daki konferansta görüşmüştük, iyi oldu. Hoşbesin ardından yeni web sitesi tasarımı (DJango'ya geçiyor PostgreSQL.org), yeni işletim sistemi standardı (FreeBSD'den Debian'a geçiş) ve RPM'lerin geleceği gibi şeyleri yüzyüze konuştuk.


Ardından kayıt olmak ve "Open Source Coding" etkinliğine katkı vermek için konferans alanının yolunu tuttuk. Oriel College'da idi etkinlik. Kaldığımız oda öğrenci odaları idi (minik bir oteller zinciri diyebiliriz :-) ). Odamdan çıktıktan sonra konferans alanına 30 saniyede gitmek de ayrı bir güzellikti. Oradaki insanlarla lafladıktan sonra laptop başına oturup işlerin birer ucundan tuttuk. O sırada epey bir RPM işi yaptım :-)


Konferansın açılışını Simon yaptı. 9.0 ile gelen replikasyon özelliklerini anlattı. 9.1'de gelmeyi planlanan synchronous replication  konusundan da bahsetti. 9.1'de aslında 9.0'da gelen Streaming Replication (SR) özelliğinin gelişmiş sürümü olacak gibi gözüküyor. 3 farklı yöntem üzerinde tartışılıyor gerçi, ama SR bir adım önde bence.


 Diğer bir ilgi çekici konuşma Tatsuo'nun pgpool-II konuşması idi. pgpool-II 3.0 sürümü Ağustos sonlarına doğru duyurulacak. Bu sürümde, pgpool-II, SR ile beraber kullanılabilecek Seminer slaytı burada .


2. günde parallel pg_dump özelliğini anlattılar.8.4 ile gelen parallel restore özelliğinden sonra 9.1'de beklenen bu özellik ile artık daha hızlı yedek alabileceğiz. Joachim PoC kodu tamamlamıştı, demosunu da görme şansımız oldu.


İlgimi çeken bir diğer konu da, "How a dating site scaled with Londiste and Django" idi. Her ne kadar londiste fanatiği olmasam da konu ve seminer ilginçti. Başka deneyimler görmüş olduk. Benzer bir şekilde "Scaling
PostgreSQL with pgmemcache
" semineri de şahane idi.


2. günde 2 konuşma özellikle dikkatimi çekti. Birincisi konferans süresince harika bilgiler veren Gavin'in "Juggling Petabytes" konuşması idi. Önceki hafta EMC tarafından satın alınan Greenplum'da çalışıyor Gavin ve bize PostgreSQL ve donanım performansı konusunda önemli bilgiler verdi. Bunları ayrı bir blog yazısında toplayacağım. Diğeri de Magnus'un "Replication & Database Security" konuşması idi. Salonda herkes basit kullanıcı adı ve parola seçiminde Magnus'un ne kadar doğru tespitleri olduğunu kafalarını sallayarak onayladılar :-)


Arkası kısa bir süre sonra geliyor.

Trackbacks

No Trackbacks

Comments

Display comments as Linear | Threaded

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.
E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA


To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Form options