Skip to content

DostgreSQL: Bir Ankara Veritabanı ve 1 Nisan ürünü ve insanlığın bittiği birşey

Bu yazıda hiçbir şekilde link vermeyeceğim.


 1 Nisan şakası için planlar yaparken ortaya çıkan bir fikirdi DostgreSQL. Güzel bir sed çalışması 6-8 saatlik emek ile ortaya çıkmıştı. Evet, 1 Nisan şakasıydı sadece. Peki neden mi bunu yazıyorum?Google'da 2490 sonuç var DostgreSQL için bugün. Frienfeed, twitter, facebook ve birçok yerde adı geçmiş. 



Geçmesine geçmiş de... Klavyenin başına oturduğu anda insanlığın kaybeden birilerinin de olduğu bazı ortamlarda ona buna küfredilmesine alıştık bir şekilde. En son anneme küfredebilecek kadar alçalan birisini takip bile etmedim, uğraşsam tek isteğim yüzüme karşı bunu söyleyip söyleyemeyeceğini görmek idi. Ardından aynı Internet sitesinde (siteyi severek takip ediyorum, o yüzden adını vermemin bir anlamı yok), tamamen içindeki pisliği atma amaçlı yazılan ve bir "klavye delikanlısının" elinden çıktığı belli olan bir yazıyı okudum DostgreSQL ile ilgili. Biz hala işin eğlencesinde iken ne kindir bu arkadaş... Kendimi kimseye kanıtlamak zorunda hissetmeyen, yüksek egolu, şımarık birisi olabilirim -- ama 35 yaşında hala sabahlara ve hatta ertesi gün öğlenlere kadar uyumadan bu ülkedeki kurumların altyapısını kuvvetlendirme çalışan yüzlerce insandan birisiyim aynı zamanda. Akgül hocam yorulursa belki ondan sonra yorgunluk hissetmeye hakkım olur diye düşünüyorum hep. Evet 7/24 PostgreSQL ile geçiyor hayatım. Evet tertemiz işler yapıyorum. Zor adam olabilirim, ama işimi de iyi bilirim. Şimdi, nick kullanıp yazı yazan insanların o sözlerini yüzüme karşı söylemelerini de bekliyorum.


Söyleyemeyeceklerse, "talk is cheap, show me the code" deyip işime devam edeceğim. Gölge etmeyin ey küçük insanlar, bırakın da birşeyler yapalım. Her eleştiriye açığım. Yeter ki edepli olsun, teknik olsun.



Trackbacks

No Trackbacks

Comments

Display comments as Linear | Threaded

Noyan on :

essekli hosafli cok guzel bir atasozu bilirim.
bir de "islak odun" tabiri vardir...

mdasheg on :

İtiraf ediyorum: ben de ciddiye almıştım dostgresql'i. Bir hayallerimi, bir de gülmekten beni yıktınız.

Bıyıklı logo'yu ayrıca takdir ettim...

isim yok on :

olayı hemen bir Akgül hocaya bağlamalar böyle hemen kendini övmeler filan. yüzüne karşı da söylenir. karşındaki insanın klavye delikanlısı olduğunu düşünüyorsan yanılıyorsun. evet hayatın 7/24 başkalarının sunumlarını makalelerini postgresql çalışmalarını çalmakla geçiyordur. hadi canım hadi sen git ilkokul çocuklarını dolandır biraz. inşallah utanmaz bu yorumu yayınlarsın. görelim delikanlılığını.

Devrim GÜNDÜZ on :

:-) Sansürcü bir adam değilim de isminizi siz verseydiniz keşke. "Delikanlı" ya da benzeri sözcükleri hiç sevmem. Yorumlar moderasyonsuz yayınlanıyor zaten burada.

Tabii kimbilir derdiniz ne ki yazdınız böyle... Bilemiyorum.

Çalma vs konusuna gelince: Ben kendimle barışık birisiyimdir. Eğer böyle bir kanıtınız varsa lütfen istediğiniz şekilde ve yine böyle saklanarak yazın kanıtlarınızı, insanlar görsünler. Yoksa gerisi boşa laf kalabalığı olur.

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.
E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA


To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Form options