Skip to content

AB 2012'nin ardından (gecikmiş günlük yazıları - 1/n)

5 haftadır koşturuyordum, sonunda birikmiş şeyleri yazacak vaktim var biraz.

Akademik Bilişim 2012 (AB 2012) bu sene Uşak Üniversitesi'nin evsahipliğinde yapıldı. Geçen 2 senede olduğu gibi, bu sene de konferans öncesinde 4 gün boyunca eğitim verme şansım oldu.
Öncelikle Mustafa Akgül hocam başta olmak üzere, konferansta emeği geçen ve bana bu eğitimi verme şansını veren herkese teşekkürler. Sevdiğim bir konuyu, o konuyu dinlemek için o kadar yolu gelmiş insanlara anlatmak gerçekten çok zevkli idi. Keyfimin yerinde olması ve dinleyicinin kalitesi de üstüste binince, kendi açımdan çok eğlenceli 4 günü geçirdim -- ki zaten aldığım geribildirimler de verimli günlerin işareti idi.

Organizasyon her sene daha iyiye gidiyor. Önceki konferansların tecrübeleri sonrakilere güzel aktarılıyor sanıyorum. Uşak Üniversitesi bu açıdan güzel bir iş yaptı. Ancak, üniversitenin şantiye şekilde olması birkaç zorluğu da beraberinde getirdi -- özellikle öğrencilerimizin konaklamasında sorunlar olduğunu duyduk -- sanıyorum sonraki senelerde bu da tecrübe olarak yansır diğer AB!'lere. Yerel ekibe kocaman bir teşekkür etmek gerekli yani.

AB'nin en çekici taraflarında birisi, konferans için gelen "tayfanın" evlerinden uzak olması, dolayısıyla günlük hayattan sıyrılıp birbirimize vakit ayırabiliyor olmamız. Ankara ve İstanbul'daki etkinliklerde bunu yakalamak zor oluyor. En azından bizler büyüyüp çoluğa çocuğa karıştığımız için :-) Camiadan eski arkadaşlarımızı gördüm: Doruk Fişek, Fatih Özavcı, Necdet Yücel ve diğerleri. Yakın zamanda ya da orada tanıştığımız insanlar, Barkın Kılıç, Özlem Özgöbek ve Merve Yalçın, Adil Güneş Akbaş, Emre Tekelioğlu ve tabii ki camiaya adam yetiştirme merkezi (diğer adı ile ÇÖMÜ) kadrosundan gelen diğer pengunlerle çok keyifli anlar geçirdik. Ha merak edenler için, #UsakdaOlanlarUsakdaKalir deyip konunun bu kısmını kapatalım :-) (Uşak ekonomisine katkıda bulunduk kısacası)

Konferansın ilk gününde Postfix ve PostgreSQL seminerleri verdim. İki seminerin aralıksız arka arkaya olması ve Postfix'in beklediğimden çok ilgi göstermesi nedeniyle, bir DG klasiği olarak süremi 30 dk kadarcık aştım :-) Seminer notlarına http://seminer.linux.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Necdet Hoca'mın twitter'a yazdığı gibi: "AB'nin en güzel tarafı, o andaki konferans bitmeden bir sene sonraki konferansı beklemektir". Şimdiden AB 2013'ü bekliyorum:)

Trackbacks

No Trackbacks

Comments

Display comments as Linear | Threaded

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.
E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA


To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Form options