Skip to content

FOSDEM 2012'nin ardından (gecikmiş günlük yazıları - 2/n)


Bir süredir yazamadığım konu da FOSDEM 2012 idi.
FOSDEM, yani "Free and Open Source Software Developers' European Meeting" 10 yılı aşkın süredir Brüksel'de yapılan bir konferans. Kayıt olmaya gerek olmadan girip, paralel n tane konuşmadan istediğinize katılabileceğiniz bir etkinlik -- geçen sene 5000 kişi gelmiş bu konferansa. Sadece yerel bir etkinlik değil, ve hatta sadece Avrupa'dan da katılım yok. Malezya ve Amerika'dan gelen katılımcılar aklıma ilk gelenler.

Ben de bu sene ilk kez (geçen sene direkten döndükten sonra) konferansa katıldım. 2 ay öncesinden biletlerimi aldım, otelimi ayarladım. Ancak tam o günlerde gelen yoğun kar yağışı, AB 2012'den sonraki yorgunluğum, Brüksel'in devamındaki İngiltere yolculuğum derken bir ara gitmemeyi ciddi ciddi düşündüm, ama hem İngiltere'ye buradan geçmek için tekrar bilet almam gerektiği, hem de orada konuşma yapacak olmam nedeniyle vazgeçip bindim uçağa.

Her zaman gurur duyuyorum PostgreSQL ekibinin bir parçası olmaktan. Amsterdam'daki konferanstan beri görüşemediğim herkesi gördüm, özlemişim. İlk gece zaten yemekle ve laflama ile geçti. İkinci gün standımızı kurmaya gittik. Tam donanımlı bir standımız var, Avrupa'daki etkinliklerde rahatlıkla yer alabiliyoruz. İlk gün, yani Cumartesi günü, PostgreSQL Devroom vardı, ve ben de "PostgreSQL Clustering with Red Hat Cluster Suite" seminerimi verdim. 50 dakikaya sıkıştırmak zor oldu, ama başardım. Normalda o seminer en az 90 dakika -- hatta 2012 sonunda San Francisco'daki konferansta 180 dakikalik eğitim formatında idi aynı slaytlar. Ardından diğer arkadaşlarımın konuşmalarına, özellikle Heikki'nin 9.2'de gelen başarım özellikleri ile ilgili harika seminerine katıldım. İlk gün akşamı 30 kadar fil ( :-) ) bir restoranda akşam yemeğimizi yedikten sonra tabii ki kayıt dışı konuşmalar için kendimize bir Irish Pub bulmayı ihmal etmedik :-) En sağlam kalan 6 kişi ile sabah 3'e kadar beraberdik.

Pazar günü göreceli olarak daha sakin başladı. Ekibin konuşması olmadığı için katılımcılara daha çok vakit harcadık. Sakinlik İngilere uçaklarının bir bir iptal edilmesi, en sonunda bizimkinin de iptal edilmesi, apar topar Eurostar bileti bulmamız ve Dave ile 2 saatte de olsa İngiltere'ye gitmemiz ile hareketlendi :-) Standı toplamaya yardımcı olamadım, ama tüm malzemeleri sattığımız için toplayacak pek birşey kalmamıştı :-)

Konferansın güzel bir tarafı da Parkyeri'nde beraber çalışma onurunu yaşadığım ve iş hayatına bir süredir Brüksel'de devam eden Berk Ülsoy'u görmek oldu. 30 dk kadar konuşabildik :-( ama yine de zevkli idi.

FOSDEM'in özeti benim açımdan bu. Seneye kesinlikle tekrar gideceğim. Bence siz de katılmalısınız. Bu kadar geliştirici ve bu kadar güzel konuşmaları bir arada bulmak gerçekten zor...

Trackbacks

Madblog on : FOSDEM 2013'e de gidiyorum!

Show preview
FOSDEM'e geçen sene ilk kez katılmıştım.Hem geçen seneki müthiş atmosferi tekrar görmek, hem de bu sene ilk kez düzenleyeceğimiz 1 günlük PostgreSQL etkinliği için yine Brüksel'e gidiyorum. 2 konuşma gönderdim. ** Future of PostgreSQ

Comments

Display comments as Linear | Threaded

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.
E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA


To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Form options