Skip to content

3. Türkiye PostgreSQL Konferansı'nın ardından

Biraz gecikmeli de olsa 3. Türkiye PostgreSQL Konferansı'nı değerlendirmek istedim.

Bu seneki konferans, İstanbul'daki 2 büyük etkinlikle aynı gün, ama Ankara'da idi. Biz tarihi daha önceden belirlemiş olmamıza rağmen geç duyurduğumuz için çakışıyor gibi gösterildik. Bir dahaki sefere zamanında duyuracağız, bundan ders aldık.

Konferans hazırlıklarını bu sefer Ankara'da bir ekip yürüttü. Başta PKD başkanı Atıf Ceylan olmak üzere bir ekip çok özverili çalıştılar. Konferans düzenlemek kolay değil tabii ki. Coşkun Gündüz programı düzenledi. Ben de uzaktan bir miktar destek oldum.

Konferans için yabancı konuşmacı ayarlama işi bana düşünce iki kişinin kapısını çaldım (aslında Londra'da buluştuk diyebiliriz :-) ) Dave Page, Magnus Hagander, ben ve Burcu Yularcı otururken Magnus ve Dave'e teklif ettim. Magnus kabul etti. Dave'in planı net olmadığı için bu seneki konferansa gelemedi. Seneye 2 yabancı konuşmacı ve yurtdışından gelecek dinleyiciler için 1 salonu İngilizce yapma ümidim var, bunu kenara not edelim.

Atıf Ceylan gerçek anlamda gece gündüz çalıştı. Bana Magnus'u İstanbul'da karşılayıp Ankara'ya getirmek düştü. Cuma akşamı camia yemeği yedik önce. C.tesi sabahı erkenden konferans alanına gittiğimde birçok şey hazırdı, sadece son dakika hazırlıklarını yapmaya kaldı iş.

Konferansa bu sene Platin sponsor olarak Türksat, EnterpriseDB ve Profelis katkı verdiler. Okul Bilişim ve Citusdata gümüş sponsor oldular. Defterlerimizi her zamanki gibi Positive, kupaları Kartaca, kalemleri Skyatlas karşıladı. Yurdum Yazılım da basılı diğer tüm malzemeleri (kırlangıçlar dahil) üstlendi. Türksat bir stand açtı, EDB ve Profelis de stratejik işbirliklerini diğer standda tanıttılar.

Konferansın açılışını PKD başkanı Atıf Ceylan, TOBB-ETÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Erdoğan Doğdu ve Türksat'dan E-Devlet Direktörü Murat Çolak yaptılar. Gerek Erdoğan Bey, gerekse Murat Bey, PostgreSQL'in kullanımı ile ilgili harika örnekler verdiler.

Ardından Magnus 9.4 ile ilgili konuşmasına başladı. 45 dakika süren konuşmada yeni dönem ile ilgili harika bilgiler verdi.

Bu oturumdan sonra ilk aramızı verdik ve sonra 2 salona dağılıp konferansa devam ettik.

Türksat'dan İbrahim Edib Kökdemir "Kamuda ve özel sektörde kurumsal veritabanı olarak PostgreSQL", Atıf Ceylan "DBA ve Geliştiriciler İçin Başarımı Artırıcı Öneriler", EnterpriseDB adına ben Postgres Plus ile PostgreSQL'in gücünü Oracle uyumluluğu ile birleştirmek". Üstün Özgür de "Web Programcıları için PostgreSQL: Gündelik Kullanım için İpuçları" konularını anlattık. Kendi açımdan bugüne kadarki en iyi seminerim diyebilirim açıkcası. Geribildirimler çok iyi oldu.

Öğle arasından sonra Profelis'den Türker Gülüm "Kimler Neden PostgreSQL kullanıyorlar?" konulu çok eğlenceli bir sunum yaptı. Yan salonda Citusdata'dan Metin Döşlü, PostgreSQL'de oyun kurallarını değiştirecek yeni eklentileri cstore_fdw'yu anlattı. Aradan sonra Tübitak'dan Mustafa Yavuz "openUP kümeleme çözümü ve bütüncül kümeleme çalışması" ve Okul Bilişim'den Hüseyin Mert ve Tayyar Beşik "Symfony2 ve Doctrine ile PostgreSQL'i kullanarak Performanslı Mimari oluşturma" konulu konuşmalar yaptılar. Hüseyin Mert ve Tayyar Beşik'in konuşmalarını ayakta dinleyenler vardı.

Son aradan sonra Adnan Dursun PL/pgSQL ile Programlama, Şahap Aşçı da Partitioning kavramlarını anlattı.

Kapanışı ben yaptım bu sene. Eğlenceli bir kapanış oldu ümit ediyorum, en iyi tweetleri ve fotoları seçtik :-)

Konferansa katılan, konferansda konuşan ve konferansa emek veren herkese teşekkürler.

2015'de görüşmek üzere!

Trackbacks

No Trackbacks

Comments

Display comments as Linear | Threaded

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.
E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA


To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Form options