"Oracle uygulamalarını PostgreSQL'e aktarmak" konulu semineri vermek aklımda pek yoktu aslında. Peter (Eisentraut) bu sene Kanada'da bu konuda bir seminer vermişti. INET-TR için seminer konularını düşünürken, Statistics Collector'dan sonra bu konu geldi aklıma. Peter'a e-posta gönderdim seminerini kullanabilmek için. O da "Spread the word :)" yanıtını verince işler kolay oldu
Seminer notu web sitemdeki belgeler bölümünde. PDF, HTML ve Macromedia Flash formatlarında sunumu bulabilirsiniz.
Ancak konunun daha sonra benim için daha da zevkli bir hale gelmesi nedeniyle, sunumun biraz daha geniş halini bundan sonra kısa aralıklarla günlüğümde bulabileceksiniz. 32 kısım tekmili birden!
Benden anlatması; sizden de uygulamalarınızı aktarması.
Ankara'da önümüzdeki hafta Salı günü (23 Aralık 2008) 2 tane PostgreSQL semineri vereceğim. İki semineri de Türkiye'de ilk kez veriyorum:
1. Oracle uygulamalarını PostgreSQL'e aktarmak
Seminerde stored procedure'lardan fonksiyonlara, sorguların aktarılmasından bu aktarma sırasında kullanılabilecek araçlara kadar
geniş bir yelpazede bu konudaki ipuçlarını vereceğim. Seminer 10:00 - 11:00 arasında olacak.
2. PostgreSQL'de statistics collector
PostgreSQL'de statistics collector, başarım gözlemlemesi için gerekli en önemli bileşenleri sunar. İstatistik viewları ile PostgreSQL'in dahili
birçok bilgisine ulaşabiliriz. Seminerde statistics collector sürecinin nasıl çalıştığını ve ilgili viewların nasıl yorumlanacağını anlatacağım.
Seminer 14:00 - 16:00 arasında olacak.
Seminerler 13. INET-TR konferansı kapsamında ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde olacak. Organizasyon için LKD Seminer Çalışma Grubu'daki herkese teşekkürler. Konferans kapsamındaki diğer etkinlikler için:
Magnus benden önce bloglamış -- Visibility map PostgreSQL'e girdi. 8.4'e eklenen birçok yeni özellikten birisi. VACUUM işlemlerinin işlemci ve disk üzerine etkisini önemli oranda azaltacak ve belirgin şekilde başarım artışları sağlayacak bir özellik.
Evimi taşımamdan sonra büyükçe sayılabilecek bir odayı çalışma alanım olarak eşimden kapınca odaya bir miktar yatırım yapmak gerekti. Ne zamandır bir yazıcı/fax/tarayıcı/fotokopi makinası vs alasım vardı. Media Markt'a Güneş ile beraber gittik. Kendisine görsel açıdan danışarak Epson Stylus DX9400F aldım. Fiyatının toptan fiyatın bile altında olduğunu yazmam gerekli sanırım. Linux uyumluluğunu orada kısa bir araştırma ile onayladım ve eve geldim. Fedora 9 ve Fedora 10 makinalarım aletle güzelcnmlee konuşunca kafam daha da rahatladı. Bugünlerde böyle bir alete gereksinimi olanlar ürünü incelesinler derim. Ha gerçi içinden İspanyolca, Portekizce bir bir başka dil için kullanma kılavuzu çıkmasını saymamak gerekli. Media Markt adresime düzgün bir kullanma kılavuzunu gönderecekmiş.
Neyse gelelim PostgreSQL'e. 3 aydır bilimum yerlerde verdiğim PostgreSQL eğitimlerinden sonra Aralık ayını oğlumla oynama ve notları geliştirme için harcamaya karar verdim. Oğlumla oynama kısmı işin önüne geçse de açığı her zamanki yöntemle, yani az uyuyarak kapatıyorum. 1 ay kadar önce Bilgi Üniversitesi'nde bir seminer verdim. 17:00'da başlamasına rağmen 100+ kişi vardı (evet, dersten gelenlerden dolayı güzel bir katılım oldu ) ve oldukça tatmin olduğum bir seminerdi.
Bu arada geçirdiğim kaza, yaktığımız aspiratör, yanan güç kaynağı, arabamı vurmam gibi şeyleri artık atlattım sanırım; 15 gündür kötü birşey olmuyor hayatımda