Skip to content

İyi ki doğdun Akgül hocam.

Her yerde anlatırım, benim bu sektörde kalıcı olmamı sağlayan ve elimden tutan kişidir Mustafa Akgül hocam... Kendisinin sayesinde seminer vermeye, öğrenmeye, ve öğretmeye başladım.

Kafam güzelken yazdığım bir günlük yazısına buradan ulaşabilirsiniz. Son tümce herşeyi özetliyor zaten.

Bugün Akgül hocamızın doğumgünü. İyi ki doğdun hocam. İyi ki varsın. Hep var ol.

PostgreSQL konferansına yurtdışından konuşmacı geliyor: Magnus Hagander!

Herşey bugün akşamüstü şu ileti ile başladı: "(16:48:31) Magnus Hagander: anyway, let me know if you run out of speakers, because it seems I'm no longer booked that weekend which I originally though i was - it has been moved :-D :D Continue reading "PostgreSQL konferansına yurtdışından konuşmacı geliyor: Magnus Hagander!"

2. Türkiye PostgreSQL Konferansına az kaldı!


İlkini 30 Nisan 2011'de yaptığımız 1. Türkiye PostgreSQL Konferansı'ndan sonra, 2. sini 12 Mayıs 2012 Cumartesi günü İstanbul Bahşehir Üniversitesi'nde düzenliyoruz. Katılım herkese açık ve ücretsiz. Ancak, geçen senden farklı olarak, konferans alanına gelmeden önce buradan kayıt yaptırmanız gerekiyor.

Herkesi konferansa bekliyoruz. Continue reading "2. Türkiye PostgreSQL Konferansına az kaldı!"

Hadi gençler, PostgreSQL stajına

Bir süredir dünya genelinde PostgreSQL DBA açığı var. Birçok arkadaşımla her ay bir yerden bir iş teklifi alıyoruz. Ancak genelde tek bir "müşteriye" bağlı kalmaktansa çok sayıda müşteriye destek verip (=danışmanlık) daha mutlu olduğumuzu söyleyebilirim.

Eleman arayanlar çok, iş arayanlar çok... E yaş olarak yolun yarısını geçtim, daha fazla insan yetiştirmem gerektiğini düşünüyorum bir süredir. Continue reading "Hadi gençler, PostgreSQL stajına"

AB 2012'nin ardından (gecikmiş günlük yazıları - 1/n)

5 haftadır koşturuyordum, sonunda birikmiş şeyleri yazacak vaktim var biraz.

Akademik Bilişim 2012 (AB 2012) bu sene Uşak Üniversitesi'nin evsahipliğinde yapıldı. Geçen 2 senede olduğu gibi, bu sene de konferans öncesinde 4 gün boyunca eğitim verme şansım oldu. Continue reading "AB 2012'nin ardından (gecikmiş günlük yazıları - 1/n)"

Enerji Bakanımız sayın Taner Yıldız'a açık mektup

Enerji Bakanımız Sayın Taner Yılmaz,

Tam da zam, pardon güncellemlerin hemen arkasındaki gün, bizler bu zamları karşılayabilmek için neler yapsak diye düşünürken, bir devlet adamına yakışır şekilde çözüm odaklı oldunuz ve halkınıza çok çalışarak daha çok para kazanabileceğimiz bir çıkış yolunu gösterdiniz. Bunun için öncelikle size kendi adıma çok teşekkür etmek istiyorum.

Continue reading "Enerji Bakanımız sayın Taner Yıldız'a açık mektup"

Güle güle CentOS, hoşgeldin Scientific Linux

Yıllardır, birçok sunucuda CentOS kullandık... Red Hat'in gerisinde gelmesini tabii ki normal karşıladık, ancak son zamanlarda makas iyice açıldı CentOS hala 6.0'ı çıkarmaktan bahsediyor. 5:5 ve 5.6 çok gecikti benzer şekilde. 


İşte bu yüzden, kısa bir zaman önce CentOS sunucularımı yavaş yavaş Scientific Linux'a aktarmaya başladım. SL şu anda 6.1 beta'da örneğin. Gayet de hızlı paket güncellemesi var.


 Hadi camia, bırakalım artık CentOS'u.

DostgreSQL: Bir Ankara Veritabanı ve 1 Nisan ürünü ve insanlığın bittiği birşey

Bu yazıda hiçbir şekilde link vermeyeceğim.


 1 Nisan şakası için planlar yaparken ortaya çıkan bir fikirdi DostgreSQL. Güzel bir sed çalışması 6-8 saatlik emek ile ortaya çıkmıştı. Evet, 1 Nisan şakasıydı sadece. Peki neden mi bunu yazıyorum?Google'da 2490 sonuç var DostgreSQL için bugün. Frienfeed, twitter, facebook ve birçok yerde adı geçmiş. 



Continue reading "DostgreSQL: Bir Ankara Veritabanı ve 1 Nisan ürünü ve insanlığın bittiği birşey"

RHEL/CentOS 5 Türkiye DST 2011 güncellemesi hakkında

Şu anda ciddi miktarda sistem yöneticisinin DST değişikliği konusunda içinden geçenleri biliyorum, şimdi bunu burada yazacak değilim :-)


Red Hat bugün güncellenmiş tzdata paketlerini yayınladı. RHEL kullanıcıları yum ile bunları yükleyebilirler. CentOS? Onu da şimdilik ben hallediyorum:

Continue reading "RHEL/CentOS 5 Türkiye DST 2011 güncellemesi hakkında"